איזה טעויות עשיתם בתהליך תזונתי בעבר ומה למדתם מהן?

Avital Hadary

דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט – צוות LBS
70
62
מנהל
נק' מוניטין:
77
70
62
איזה טעויות עשיתם בתהליך התזונתי שלכם ומה למדתם מהן (1).png

היי לכולם,
נשמח שתשתפו טעויות שעשיתם בהקשר של תזונה בעבר ומה למדתם מהן.
האם זה היה בגלל חוסר ידע אישי שלכם או איש מקצוע שהטעה אתכם?

• פותח/ת השרשור
אני אתחיל.
לפני כמה שנים טובות, פניתי ל"איש מקצוע" מאוד מוכר בזמנו כדי לרדת במשקל.
הוא בנה לי תפריט מקובע לחלוטין, שבו אוכלים בדיוק את אותם המזונות בכל יום, ללא שום גיוון או שינויים.
אחרי כמה שבועות של סבל, החלטתי לשאול אותו למה אי אפשר להחליף מזונות במזונות אחרים עם אותה כמות קלוריות.
התשובה שלו הייתה שההשפעה שלהם על הגוף תהיה שונה, ושכדי לרדת במשקל בצורה "איכותית" חייבים לאכול את אותם המזונות בדיוק.
משהו בתשובה הזאת לא הסתדר לי, והתחלתי לחקור את הנושא בעצמי. אפשר לומר ששם התחילה הדרך שלי בעולם התזונה 🙃🙃

על אף שהוא היה מאוד מוכר ומומלץ, הוא דיבר כל כך הרבה שטויות. למדתי מכך לא לסמוך על אף אחד בעיניים עצומות, תמיד לבדוק, לחקור, ולשאול שאלות.

סיפור מקדים לטעויות:
נכנסתי למשטר תזונה מאוד קפדני לפני 12 שנה, ואני מחזיק בו עד היום. רוב הרופאים אמרו לי שהוא מיותר ולא יעזור, והתזונאים ניסו לעזור לי לאכול נורמלי. אני כל כך שמח שלא הקשבתי להם.
לפני 12 שנים אובחנתי עם קרוהן-קוליטיס מאוד חמור, אושפזתי חודשיים וירדתי בזמן הזה מ90 ק"ג ל64.5. הייתי באנמיה קשה בטיפול נמרץ עם עירווים רבים של אנטיביוטיקה, ברזל, פרדניזון, זונדה לקיבה, נוזלים, וזריקות היומירה.
שאלתי את הרופאים האם יוצאים מזה? והם ענו שבודדים הצליחו, אבל אני לא הולך להיות ביניהם.
הרופאים שלי הם מהבחירים בארץ, הם לא האמינו שיש קשר לתזונה. התזונאים שלי היו טובים, אבל תמיד ניסו לפתוח את התפריט שלי למזונות חדשים שאין להם ערך תזונתי עבורי.
12 שנים קדימה, אני עדיין במשטר תזונה קפדני, מתנזר ממזונות שאני לא רואה בהם ערך תזונתי עבורי כמו ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, כימקלים מוזרים ומשפרי אפיה ומרקם באוכל, ולא כי אני יודע שכולם מזיקים לי, פשוט כי הם לא תורמים לי, אז בשביל מה.
אני ללא תרופות, מרגיש מעולה, אלוף ישראל בפאוורליפטינג ללא סטרואידים מול מתחרים שמעולם לא נבדקו, ייצגתי את ישראל באליפות אירופה, ואני מרגיש מצוין.

טעויות:
  1. הקשבתי לעיצה של חברים שבשבתות וחגים אפשר לאכול מה שרוצים. לקח לי כמה דקות להיווכח בטעות.
  2. חשבתי שלהוריד משפחת מזון שלימה תפגע לי בבריאות, כמו הורדת מוצרי חלב לדוגמה. עם מעט מחשבה אין שום בעיה.
  3. חששתי שתזונה קפדנית כמו שלי לא תחזיק כי היא קשה מידי, מסתבר שדווקא הקשיחות שלה מחזיקה אותי. אין לי תיאבון או חשק למזון שמחוץ למשטר תזונה שלי, בדיוק כמו שאין לי חשק למזון שאינו כשר, כאדם דתי הוא אפילו לא מחשבה.
  4. ירדתי במשקל גוף ל10% שומן בערך, רק לגלות שאני מרגיש יותר עייף, חלש ופחות אנרגטי באחוז כזה. נוח לי ב15-17%, אני חזק ומתפקד טוב יותר ככה.
  5. טעות שאני עושה כל הזמן, לא מכין מספיק אוכל מראש, זה גורם ליום להיות עמוס יותר.
  6. לצפות מאישתי או מחברים להעריך את הבריאות או לעמוד במשטר תזונה כמו שלי. אני יודע היום לקבל אנשים שלא מאמינים בדעה שלי על תזונה, אנשים שלא אכפת להם מהבריאות שלהם כמוני, ואנשים שסובלים וחולים ולא מסוגלים לשמור על משטר תזונה כלשהו.
פרקתי😊

בתחילת דרכי פניתי ל"איש מקצוע" אשר היה מפתח גוף מוכר באותו הזמן, לא חשוב שמות - מ.ז - נתן לי תפריט רעב שמתבסס רק על אוכל יבש ומגעיל, ללא תקווה, ללא עתיד וללא חלום
נחשו מה? גם שילמתי על זה מלא כסף

חייב לשתף סיפור דומה לסיפור של McGregor,
יש לי חברת ילדות טובה , שלפני בערך עשור פנתה לתזונאי קליני הכי מפורסם בתחום שיסייע לה לרדת במשקל.
אותו תזונאי קליני שם אותה על תפריט הרעבה שמתאים יותר לדוגמניות על קוק...
כמובן שהבחורה הורידה במשקל יפה ,אבל היה גם פיתחה הפרעות אכילה ובעיות של דימוי גוף...
לדעתי אם התפריט תזונה שלה היה יותר מאוזן ויותר "סלחני" היא לא הייתה מגיעה למצב שבו היא רואה במזון כאויב.
חשוב לי לציין שהיום היא מאוזנת ושבמהלך המסע שלה והליווי שלה למדתי ונחשפתי לקשיים של מתמודדי נפש.

Back
למעלה תחתית