נכנסתי עם בעיה אחרת לרופא והוא הפתיע אותי עם בעיה אחרת . מישהו שיכול להזדהות ולהתייעץ איתי כי אני מודאגת עד דמעות

Peach1212

משתמש מתחיל
15
5
נק' מוניטין:
5
15
5
אני מזה זמן מה במעקב אצל אורטופד , ונשלחתי לצילום MRI שבפענוח יצא שיש לי בלט קטן בגב .
אני הגעתי עם התשובה לאורטופד אחר (כיוון שאותו אורטופד שטופלתי אצלו כבר לא נמצא ) .
והאורטופד הסתכל על הפענוח ואמר שהוא לא רואה שום דבר משמעותי במיוחד אף על פי מה שרשום הפענוח ומבחינת אימונים אני יכולה להמשיך כרגיל .
כן כן הייתי אנחת רווחה ואז הוא בדק אותי והפיל עליי את הפצצה של ה"עקמת " אמנם קלה אבל עדיין עקמת !! וזה הדבר שחששתי ממנו כל חיי כיוון שלאמא שלי יש עקמת בגב ותמיד דאגתי שזה יעבור ..
בכל מקרה הוא עוד פעם שלח אותי לצילומים, ואני לא הייתי מוכנה לעשות עוד צילומים כי זה כבר פעם שלישית שאני נשלחת (עשיתי רנטגן מותני וmri שאמנם זה היה ללא קרינה ) והוא רוצה שאני אעשה צילום בגב העליון כדי לראות אם אכן יש לי עקמת בגב ולדעת אם זה יכול להיות תורשתי ולעבור לילדים העתידיים שלי ואמר גם משהו לגבי מותנים לא שוות (?) . בקיצור לא ציפיתי לפגישה כזאת דיי הכניס בי חרדות עכשיו שנפלה עליי בעיה נוספת (אני רק בת 27) והפחד הגדול שלי כמובן שזה יחמיר. אף אורתופד מעולם שבדק אותי לא אמר לי משהו לגבי עקמת מלבדו .
אציין שבאתי אליו כבר לפני וביקשתי ללכת לחוות דעת שניה כי הוא דחף לי ct ולא רציתי לעשות כי זה בדיקה יחסית מסוכנת ופחות בא לי לחטוף את כל ההכנות האלה רק בגלל כאב גב (הרנטגן יצא תקין) .
בכל אופן קבעתי תור לאורטופד אחר יכול להיות שאני בורחת מהמציאות אבל פשוט נראה לי תמוהה שפתאום יבואו אליי עם בעיה חדשה ועוד צילום וזה נראה שאין לדבר הזה סוף בסופו של דבר .

אבל יש כאן כאלה עם עקמת קלה שמטפלים בה ? הוא זעזע אותי ואמר שאין טיפול .
אז למי שיש איך אתם מתמודדים עם זה ? באמת אין פתרון ?

קודם כל להרגע ולשתות כוס מים – ראיתי כמה מאות אנשים בזמן הליווי התזונתי בקליניקה עם עקמת וכולם חיים בסדר....

עקמת גם לא בהכרח המקור לכאבי הגב שלך. אין קשר לעיתים בין מה שמראה הצילום/פיענוח לבין התסמינים הקליניים שחווה האדם על פני השטח.

יש אנשים עם כמה פריצות דיסק בגב התחתון (שרואים ב-MRI), אבל אין להם כלל כאבים בגב התחתון אלא בצוואר (וההפך או כלל ללא כאבים). לכן צריך לקחת את הצילומים ולהצליב אותם עם הכאבים שחווה המטופל בשטח ולפי כך לטפל בהתאם.

אם יש לך כאבי גב, מלכתחילה הטיפול שלך הוא לא אצל אורטופד אלא אצל פיזיותרפיסט/ית. אורטפדים יודעים לרשום מרשמים לכדורים, לשים גבס ולנתח (ולתת הפניות להדמיות/צילומים). פרט לכך, אין לאורטופדים (לדעתי) עניין בטיפול במטופל בנושאי כאב.

מאיפה את בארץ? אוכל להמליץ לך על פיזיותרפיסט/ית שייבצעו אבחון ויתנו לך פתרונות למצבך הבריאותי.

• פותח/ת השרשור
קודם כל להרגע ולשתות כוס מים – ראיתי כמה מאות אנשים בזמן הליווי התזונתי בקליניקה עם עקמת וכולם חיים בסדר....

עקמת גם לא בהכרח המקור לכאבי הגב שלך. אין קשר לעיתים בין מה שמראה הצילום/פיענוח לבין התסמינים הקליניים שחווה האדם על פני השטח.

יש אנשים עם כמה פריצות דיסק בגב התחתון (שרואים ב-MRI), אבל אין להם כלל כאבים בגב התחתון אלא בצוואר (וההפך או כלל ללא כאבים). לכן צריך לקחת את הצילומים ולהצליב אותם עם הכאבים שחווה המטופל בשטח ולפי כך לטפל בהתאם.

אם יש לך כאבי גב, מלכתחילה הטיפול שלך הוא לא אצל אורטופד אלא אצל פיזיותרפיסט/ית. אורטפדים יודעים לרשום מרשמים לכדורים, לשים גבס ולנתח (ולתת הפניות להדמיות/צילומים). פרט לכך, אין לאורטופדים (לדעתי) עניין בטיפול במטופל בנושאי כאב.

מאיפה את בארץ? אוכל להמליץ לך על פיזיותרפיסט/ית שייבצעו אבחון ויתנו לך פתרונות למצבך הבריאותי.

אבל עקמת אפשר לטפל בזה ? האם לדעתך עדיף לי לקבל חוות דעת שנייה בכל מקרה ? או שזה מיותר ? הוא אמר לי לחזור אליו בעוד שבועיים אבל בכל מקרה קבעתי תור לרופא אחר כי אני מעדיפה לשמוע עוד דעה על זה . (גם הגב שלי לא נראה עקום בכלל )

עדיין לא ביצעתי צילום לברור ה"עקמת". בכל מקרה אני מתלבטת אם מוטב לי לעשות כיוון שזה כרוך בעוד קרינה אז אני מעדיפה אולי להיבדק שוב אצל אורטופד אחר לפני שאני עושה את הצילום .
הוא סבור שאין קשר בין הממצאים של הct לכאבי גב והוא רוצה תצלום רנטגן כדי לראות האם יש לי עקמת וכמה היא חמורה .
השאלה אם זה מיותר במידה מסויימת ופשוט לעשות את מה שהאורתופד הזה אומר ?

אני לא מבינה בעקמת, אבל בהחלט הייתי אצל הרבה אורטופדים לא טובים עבורי, שלא מעט אמרו לי לאכזבתי "פשוט להפסיק להתאמן".
זה עד שמצאתי אורטופד מתמחה בספורט שממש מעולה. אני אצלו כבר שנים. ממליצה בחום: ד"ר יצחק שמואל.

לאחר אבחון דרגת העקמת, מחליטים על הטיפול. אם הגעת לגיל שלך וזוהי פעם ראשונה שאת שומעת על זה לגביך, אז העקמת במידה וקיימת, איננה מסכנת את הבריאות ואת יכולה להמשיך לנהל את החיים שלך כרגיל.

למה את במעקב אצל אורטופד?

• פותח/ת השרשור
לאחר אבחון דרגת העקמת, מחליטים על הטיפול. אם הגעת לגיל שלך וזוהי פעם ראשונה שאת שומעת על זה לגביך, אז העקמת במידה וקיימת, איננה מסכנת את הבריאות ואת יכולה להמשיך לנהל את החיים שלך כרגיל.

למה את במעקב אצל אורטופד?
נשמע פשוט תמוהה שפתאום מגיעים עם האבחנה הזאת הוא רופא שפשוט זורק אותך לצילומים הלכתי אליו פעם אחת והוא בלי לבדוק אותי פשוט אמר לי לכי לCT ולבדיקת עצבים ברגל . זה פגישה שלקחה פחות מ3 דקות ועכשיו אחרי שעשיתי צילום וחזרתי אליו בלית ברירה הוא אומר לי כנראה שיש לך עקמת קלה (?) תעשי שוב פעם צילום. עשיתי MRI שהפנה אותי אליו רופא אחר שלצערי הוא עזב ובפענוח היה רשום שיש לי בלט אבל הרופא שהלכתי אליו טוען שאין לזה קשר לכאבי גב תחתון שלי בקיצור נראה לי קצת רופא הזיה . רק חטפתי עצבים שכל פעם שאני חוזרת הוא מוצא עוד ועוד סיבה לשלוח אותי לעשות צילומים .
קיצור אני הולכת על האופציה של חוות דעת שנייה , וגם זה לא פעם ראשונה שאני נבדקת אצל אורטופד , ומעולם אף אחד לא אמר לי משהו לגבי עקמת .
חבל שחזרתי אליו למען האמת כבר בפגישה הראשונה הייתי צריכה כבר לדעת שרופא בפגישה של 2 דקות שולח אותי לCT ללא בדיקה גופנית זה כבר משונה .

והלכתי למעקב בגלל כאבי גב תחתון שנגרמנו כנראה מתרגיל לא נכון שביצעתי או ישיבה מרובה אחד מהשניים .
החלטתי לא לקפוץ למסקנות עכשיו שווה ללכת לחוות דעת שנייה בהיחשב לזה שהוא הראשון שאומר לי על זה משהו והייתי כבר אצל 3 אורטופדיים שונים (כי לא הלכתי למישהו קבוע )

אני יכול להגיד על עצמי שיש לי עקמת קלה (scoliosis, צריך לשים לב, כי יש אנשים שקוראים גם ל kyphosis עקמת וזה לא אותו דבר) שאבחנו לי בגיל 16 לפני הצבא, האורטופד אמר לי שאני לא אוכל לעשות ספורט יותר לעולם מלבד שחייה, שלא אוכל להרים משקלים ועם פיזוטרפיה קבועה אולי אוכל להפחית את כאבי הגב שהיו, בדגש על המילה אולי, ושלא אוכל לשרת בקרבי, שאז זה היה הדבר הכי חשוב לי, חרב עליי עולמי מה שנקרא (בגיל צעיר ובטח בגיל ההתבגרות הכל גם הרבה יותר דרמטי)
אני אתקדם מפה לסוף- שירתתי כלוחם בסדיר שלוש שנים מלאות בתור צלף וסחבתי עליי תיקים של מעל 50 קילו למספר קילומטרים לא מבוטל, הגעתי לאחלה משקלים בדדליפט וסקאווט והתאמנתי עם משקלים באופן סדיר עד היום ללא כאבים (יכול להגיד שלי אישית הדדליפט הוא זה שעשה פלאים וחיזק לי את הגב עד רמה שפסקו הכאבים) רצתי מספר קילומטרים פסיכי מאז שאבחנו לי את אותה עקמת, ובנוסף עבדתי בעוד המון עבודות שדורשות יכולות פיזיות גבוהות ולעולם זה לא הפריע לי.
עכשיו אני אכנס קצת לתהליך שעברתי אז מגיל 16 ועד הגיוס וההבנה שהעקמת לא הולכת להשפיע לי בכמעט כלום על החיים- קיבלתי את אותה אבחנה ונכנסתי והתחלתי לחקור, מכל מקום אפשרי וכל מידע שהצלחתי לדלות הוצאתי מהאינטרנט, קראתי בחלק מהמקומות שעקמת יכולה לנבוע כתוצאה מהבדלים באורך הרגליים, מפה קבעתי תור לאורטופד מומחה באופן פרטי, והוא באמת אבחן אצלי אורכי רגליים שונים (התאוריה שלי היא שזה קרה בגלל ניתוח שעברתי בגיל 6 אחרי ששברתי את הרגל אבל זה סתם תאוריה שיש לי ביני לבין עצמי).
אותו אורטופד שלח אותי לעשות מדרסים עם הגבהה, ואז בעצם ''להאריך'' את אורך הרגל הקצרה ו''ליישר'' מעט את עמוד השדרה, במקביל התחלתי לקרוא על הסגולות של משקלי כוח למקרים כמו שלי, על זה ששרירי גב חזקים יהוו תמיכה לכל העסק ויפחיתו מהכאבים, התחלתי להרים, בהתחלה לאט, למדתי את הטכניקה ולאט לאט הוספתי עוד ועוד משקלים ,אחרי חודשיים של דדליפט באופן קבוע כאבי הגב נעלמו כלא היו, והעקמת, שחשבתי שהיא גזרת גורל בשבילי הפכה ללא יותר מזה שהיא קצת מפריע לי בתמונות כשאני שם לב להבדלי אורך המותניים, ואני היחידי ששם לב להבדל המזערי הזה.
ועל כל זאת אני אסתייג ואוסיף, קטונתי, אני לא רופא ולא אורטופד והכל פה זה ניסיון אישי שלי, אני רק יכול להמליץ לקבוע תור לרופא מומחה ולא אחד של קופת חולים, ועדיף אחד יחסית צעיר שמעודכן על כל החומר הרלוונטי בתחום ולא האורטופד בן 200 שהלכתי אליו בהתחלה ומבחינתו עקמת הייתה שווה נכות.
מצרף פה תמונה של העקמת של יוסיין בולט, עקמת בינונית שלא עצרה אותו מלהיות האצן הכי מהיר בעולם.
1730306596398.png

רק אניח פה את התמונה המפורסמת של למאר גנט, בשנת 1985 הוא היה האדם הראשון בהיסטוריה לבצע דדליפט פי 5 ממשקל גופו, 300 ק"ג במשקל גוף 60 ק"ג.
אין מה להקשיב לנביאי זעם שיודעים הכל על הכל, עקמת לא אמורה לשנות הרבה אם בכלל.
hq720.jpg

הנה המתאמן שלי צבי שמשך 270 ק"ג בתחרות עם עקמת בגב, אפשר לראות איך הראש נוטה לצד, זה פשוט המבנה גוף שלו ללא כל חסרון ספורטיבי.
USPL IL -1764.jpg

נשמע שזאת חרדה רצינית בשבילך ואני לא בטוח למה. אם זה החשש שהגוף שלך פגום ולא יכול לתפקד ב100%, תנוחי דעתך, אנשים עם עקמת רצינית ממך הגיעו לרמה ספורטיבית שרק 0.1% מהאוכלוסייה מגיעים.

אנחנו לא יודעים אם יש לך עקמת, אבל אם כן, אני חושב שזה פחות מגביל מליקויי ראיה שחובשים משקפיים, ועוד לא ראיתי פוסט של מישהו בחרדות על הליקוי ראייה שלהם.

רק אניח פה את התמונה המפורסמת של למאר גנט, בשנת 1985 הוא היה האדם הראשון בהיסטוריה לבצע דדליפט פי 5 ממשקל גופו, 300 ק"ג במשקל גוף 60 ק"ג.
אין מה להקשיב לנביאי זעם שיודעים הכל על הכל, עקמת לא אמורה לשנות הרבה אם בכלל.
צפה בקובץ המצורף 99310

הנה המתאמן שלי צבי שמשך 270 ק"ג בתחרות עם עקמת בגב, אפשר לראות איך הראש נוטה לצד, זה פשוט המבנה גוף שלו ללא כל חסרון ספורטיבי.
צפה בקובץ המצורף 99311

נשמע שזאת חרדה רצינית בשבילך ואני לא בטוח למה. אם זה החשש שהגוף שלך פגום ולא יכול לתפקד ב100%, תנוחי דעתך, אנשים עם עקמת רצינית ממך הגיעו לרמה ספורטיבית שרק 0.1% מהאוכלוסייה מגיעים.

אנחנו לא יודעים אם יש לך עקמת, אבל אם כן, אני חושב שזה פחות מגביל מליקויי ראיה שחובשים משקפיים, ועוד לא ראיתי פוסט של מישהו בחרדות על הליקוי ראייה שלהם.
יש כאלה שטוענים שהעקמת אפילו עזרה לאותם ספורטאים להגיע למעמד שלהם, לא יודע אם זה מדויק

ב80 אחוז מהזמן אסור להקשיב לרופאים, שנה ראשונה שהם מתחילים ללמוד והדגש הכי חשוב שהם לומדים להיות סוכני פארמה,
יש לך לחץ דם? קח כדורים ותשתיק את הסימפטומים, לא מדברים על תזונה ספורט ותודעה, ישר לתרופות ולכדורים ובמקום לתת מרפא ותקווה עושים בדיוק הפוך,
אם הייתי מתייחס אלהם אז היום הייתי חי עם מחלה כרונית עם תרופות לכל החיים,
עבר 5 שנים ואני בשיא הבריאות שלי וללא תרופות.
תמשיכי רגיל ואל תלכי אליו יותר

Back
למעלה תחתית