מטרות בSS

danzsec

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
היי חברים. אני בתקופה האחרונה חזרתי לחד״כ עם כל מני קשקושים של היפרטרופיה, והחלטתי ללכת על SS בכל הכח.
לפני 10~ שנים עשיתי וריאציה של SS כשהייתי בן 17 בערך, אבל לא באמת נאמנה למקור ולספר הכחול והפעם אני רוצה לעשות אותה כמו שצריך.
מקצת הקשבה לריפטו וסקירה בפורומים שלהם נראה שסקוואט של 150-160 ק״ג זה יעד הגיוני לסיום SS NLP. כלומר העלאה לינארית כל אימון של 2.5 ק״ג, ובשלב מסויים הוספה של light day (העלאה של 5 בשבוע) וכשזה כבר מפסיק לעבוד אז סוג של HLM לסקוואט. אני זוכר שבזמנו בשבילי 100 ק״ג היה נחשב הרבה, ובמקום מסוים אולי יש לי באמת חסם פסיכולוגי כי 150-160 נשמע לי הרבה. מצד שני אם זה אפשרי אני רוצה ללכת על התהליך בכל הכח, ואם צריך גם ללכת על online coaching כדי לוודא שהאימונים מתבצעים בצורה נכונה.

כמה שאלות:
1. אני שומע אותם מדברים על מספרים הזויים לטעמי של הוספת משקל גוף בחודש. והמענה שלהם לשאלות האלה לא ברור ולא בטוח עד כמה מבוסס. הם טוענים שאפשר להוסיף lean body mass של 10~ קילו בתקופה של כמה חודשים של SS. על שריר אני יודע שבודאות זה לא אפשרי, אבל אני מבין ש-lbm כולל יותר מרק שריר, כמו צפיפות עצם וכו׳. כמה באמת אני צריך לאכול? האם פלוס קלורי של 500 לא מספיק? יש לי קצת חשש ממסה ״מלוכלכת״ (כרגע 74-75 ק״ג אחרי שירדתי מ89), אז חשבתי לעשות עלייה כמה שיותר נקייה של 1-1.5 ק״ג בחודש. האם זה קצת מדי?

2. בהנחה שההתאוששות שלי (אוכל, מנוחה) מספיקה, והאימונים נכונים (מעלה משקל כל אימון, שומר על טכניקה נכונה), המספרים האלה ריאליים? שמעתי אותם מדברים על סקוואט 150+, דדליפט 170+, בנץ׳ 120+, פרס 70-80+.

3. בכללי אם יש איזשהם הערות, אשמח לשמוע. המטרה היא להתחזק כמה שיותר מהר וכן לנצל את הזמן הזה כמה שהם קוראים לו ״novice". אני 175, 75~ ק״ג, מעריך שהסקוואט שלי כרגע על 85 (לא עושה אז לא יודע ממש), בנץ׳ 80~, פרס 47~, דדליפט אולי 100, גם כן לא עשיתי הרבה זמן.

תודה רבה

אין מה לומר, מארק מציע להתקדם בעזרת מסה הכי מלוכלכת שיש, לצבור המון שומן למטרת הכוח. זה לא בשביל כולם, ואם אתה מעדיף לעלות במשקל גוף בהדרגה ובצורה חכמה, לדעתי תן לעצמך יותר זמן כדי להשיג את היעדים שלך.

אנשים ששוקלים 100 ק"ג, צוברים עוד 10 ק"ג בכמה שבועות, אכן מגיעים ל150 ק"ג סקוואט בקלות רבה תוך כמה שבועות, לא אנשים ששוקלים 75 ק"ג ועולים במשקל בצורה מבוקרת.
תהנה מSS, תתקדם איתה, אבל תוותר על החלקים שלא מתאימים למטרות שלך.

• פותח/ת השרשור
אין מה לומר, מארק מציע להתקדם בעזרת מסה הכי מלוכלכת שיש, לצבור המון שומן למטרת הכוח. זה לא בשביל כולם, ואם אתה מעדיף לעלות במשקל גוף בהדרגה ובצורה חכמה, לדעתי תן לעצמך יותר זמן כדי להשיג את היעדים שלך.

אנשים ששוקלים 100 ק"ג, צוברים עוד 10 ק"ג בכמה שבועות, אכן מגיעים ל150 ק"ג סקוואט בקלות רבה תוך כמה שבועות, לא אנשים ששוקלים 75 ק"ג ועולים במשקל בצורה מבוקרת.
תהנה מSS, תתקדם איתה, אבל תוותר על החלקים שלא מתאימים למטרות שלך.
כלומר בפועל ייתכן שפלוס קלורי של 500 לא מסוגל למקסם התאוששות בצורה מיטבית, ופלוס של 1000 כן?

בכל מה שקשור ל״פיתוח גוף״ אומרים שלא צריך פלוס קלורי של יותר מ300 כדי למקסם מסת שריר, למה זה שונה באימוני כח?

בפיתוח גוף פלוס גדול מידי יגרום ליותר העלת שומן, וזה חוטא למטרות של מפתח גוף.

בפיתוח כוח, גם לשומן יש תפקיד, והתאוששות מקסימלית במחיר של העלת שומן עובדת בשביל לפתח כוח, לכן לעלות 10 ק"ג בתקופת זמן קצרה תעזור לך להתקדם באימונים הכי טוב, אבל זה לא בהכרח מה שאתה באמת רוצה.

אם אתה מאוד מוכשר גנטית ותעשה הכל לפי הספר אולי תגיע למספרים האלה ואולי לא.

בפועל, זה קשקוש וזה לא משנה בכלל בכלל לכמה מספרים תגיע ב4 חודשים הראשונים שלך כי אימוני כוח זה תהליך של שנים ארוכות ולא כמה חודשים והמספרים שתשיג בכמה חודשים הראשונים זה בעיקר מימוש פוטנציאל שכבר קיים אצלך ולא באמת התחזקות כי להתחזק לוקח הרבה הרבה זמן.

אחרי שנים שצידדתי ב-SS בתור מאמן צעיר בתחום היום אני מאמין הרבה יותר בהתקדמות איטית יותר ובניה של בסיס רחב יותר בכל מה שקשור לטכניקה ומסת שריר. לאורך זמן זה מביא תוצאות טובות יותר.

אם תגיע ל140 סקוואט תוך 3 חודשים או תוך חצי שנה לא יקבע שום דבר לגבי איפה תיהיה שנה וחצי לאחר מכן.

• פותח/ת השרשור
בפיתוח גוף פלוס גדול מידי יגרום ליותר העלת שומן, וזה חוטא למטרות של מפתח גוף.

בפיתוח כוח, גם לשומן יש תפקיד, והתאוששות מקסימלית במחיר של העלת שומן עובדת בשביל לפתח כוח, לכן לעלות 10 ק"ג בתקופת זמן קצרה תעזור לך להתקדם באימונים הכי טוב, אבל זה לא בהכרח מה שאתה באמת רוצה.
אני מניח שזה יותר רלוונטי בהתחלה, מאחר שמעלים משקל כל אימון. כלומר כשמישהו מגיע לסקוואט 150-160 לדוגמא ומחליט שעובר לTM, הפלוס הקלורי כבר לא צריך להיות כזה גדול כדי למקסם?
אם אתה מאוד מוכשר גנטית ותעשה הכל לפי הספר אולי תגיע למספרים האלה ואולי לא.

בפועל, זה קשקוש וזה לא משנה בכלל בכלל לכמה מספרים תגיע ב4 חודשים הראשונים שלך כי אימוני כוח זה תהליך של שנים ארוכות ולא כמה חודשים והמספרים שתשיג בכמה חודשים הראשונים זה בעיקר מימוש פוטנציאל שכבר קיים אצלך ולא באמת התחזקות כי להתחזק לוקח הרבה הרבה זמן.

אחרי שנים שצידדתי ב-SS בתור מאמן צעיר בתחום היום אני מאמין הרבה יותר בהתקדמות איטית יותר ובניה של בסיס רחב יותר בכל מה שקשור לטכניקה ומסת שריר. לאורך זמן זה מביא תוצאות טובות יותר.

אם תגיע ל140 סקוואט תוך 3 חודשים או תוך חצי שנה לא יקבע שום דבר לגבי איפה תיהיה שנה וחצי לאחר מכן.
לא יודע עד כמה זה קשקוש כי שני הדברים לא סותרים. אני לא רואה משהו פסול ברצון למקסם ולעשות תכנית יעילה שמביאה תוצאות באופן מיטבי. אני לא מבין את ההגדרות שלך. התחזקות בהתחלה היא התחזקות, גם אם היא ״לינארית״. כל התחזקות היא מימוש פוטנציאל גנטי, הגם שמאט עם הזמן. כשבן אדם מוסיף מסה לגוף שלו, ומצליח להרים יותר ממה שהרים בעבר, בהגדרה הוא מתחזק גם אם הוא מרים רק 150 ק״ג אל מול 50 שהוא הרים לפני.
אלה משקלים שאפשר להגיע אליהם גם בלי תוכנית
מה אתה אומר בעצם?

אני מניח שזה יותר רלוונטי בהתחלה, מאחר שמעלים משקל כל אימון. כלומר כשמישהו מגיע לסקוואט 150-160 לדוגמא ומחליט שעובר לTM, הפלוס הקלורי כבר לא צריך להיות כזה גדול כדי למקסם?

לא יודע עד כמה זה קשקוש כי שני הדברים לא סותרים. אני לא רואה משהו פסול ברצון למקסם ולעשות תכנית יעילה שמביאה תוצאות באופן מיטבי. אני לא מבין את ההגדרות שלך. התחזקות בהתחלה היא התחזקות, גם אם היא ״לינארית״. כל התחזקות היא מימוש פוטנציאל גנטי, הגם שמאט עם הזמן. כשבן אדם מוסיף מסה לגוף שלו, ומצליח להרים יותר ממה שהרים בעבר, בהגדרה הוא מתחזק גם אם הוא מרים רק 150 ק״ג אל מול 50 שהוא הרים לפני.

מה אתה אומר בעצם?

כשאתה עובר ממוט ריק ל150 ק"ג בתקופה של 3-4 חודשים אתה אמנם מרים יותר אבל זה בעיקר בגלל השתפרת בספורט החדש שהתחלת ולא כי התחזקת. להתחזק זה אומר לבנות שריר וזה לוקח זמן, לא כמה חודשים אלא כמה שנים. ה150 שהגעת אליהם בתוך זמן קצר פשוט כבר היו "בקלפים" שלך ורק חיכו שתביא את הגוף שלך לזה. אם בהמשך תרצה להגיע ל250 וזה יקח לך עוד 4 שנים, זה ידרוש ממך באמת להתחזק ולעלות מסת שריר, זה ידרוש מהגוף לבנות יכולות חדשות.

לא שזה רע להגיע ל150 תוך כמה חודשים, פשוט זה לא בגלל התכנית, זה נטו פוטנציאל שהיה שם, חיכה למימוש, והיה קורה פחות או יותר עם כל תכנית. SS רק מבקשת ממך/מכריחה אותך להוסיף משקל על המוט, אבל היא לא המציאה את הגלגל.

זה אחלה לעשות את זה בהתחלה לכמה חודשים להיכרות עם הגוף אבל אל תצפה להגיע למספר מסויים כי זאת לא המטרה בזמן הזה, תצפה ללמוד טכניקה, להבין אם אתה נהנה מהתחום, לסגל לך משמעת אימונים כי כמו שאמרתי, באמת להתחזק ולבנות גוף אחר ממה שיש עכשיו זה תהליך של שנים על גבי שנים.

מה אתה אומר בעצם?
זה אומר שלא צריך הרבה תכנית מאוד ספציפית כדי להגיע למשקל כזה, תתאמן, תקפיד על עומס פרוגרסיבי, תאכל טוב, תישן טוב ואפשר להגיע זה.
המסקנה שלך מזה היא שאתה לא צריך להיות נעול על תכנית כמו SS או כל דבר אחר שריפטו אומר. תמצא את מה שמתאים לך כדי להגיע למטרה.

אף פעם הפלוס הקלורי לא צריך להיות עצום

לצבור המון שומן למטרת הכוח.

בפיתוח כוח, גם לשומן יש תפקיד
איך השומן עצמו תורם לכוח?
ממה שידוע לי ההמלצה לפלוס גדול יותר היא כי אמנם אחוז גדול יותר מהמשקל הנוסף הולך לשומן אבל עדיין יש יותר עליה של שריר מאשר בפלוס קטן יותר

איך השומן עצמו תורם לכוח?
ממה שידוע לי ההמלצה לפלוס גדול יותר היא כי אמנם אחוז גדול יותר מהמשקל הנוסף הולך לשומן אבל עדיין יש יותר עליה של שריר מאשר בפלוס קטן יותר
זה גם נכון שפלוס גדול שגורם עליה בשומן גורם גם עליה בשריר.

שומן מפריע למנופים בדדליפט, לכן בטופ העולמי, אנשים ששוקלים 140 ק"ג ויותר, מרימים פחות מאנשים ששוקלים 110 לדוגמה.
אבל בסקוואט ובבנץ' נצפה עליה דרמטית בכוח של אלו ששוקלים הרבה. בבנץ' הסיבה לכאורה זה קיצור טווח תנועה, ובסקוואט כיווץ חזק יותר בתחתית התנועה.

אשתף את עבודת הסטטיסטיקה שהמתאמן שלי עשה על זה

• פותח/ת השרשור
4 חודשים אחרי, התקדמתי דיי יפה עם SS. למי שמעניין, לטריפלים הסקוואט 142.5 (מחר 145), בנץ׳ 100, פרס 74~ ל5 סינגלים ודדליפט 147.5 ל5 (קצת מאחור בגלל בעיות טכניות בהתחלה). משקל גוף איזור 82 ק״ג כרגע.

שאלה אחרת - מישהו מכיר חד״כ יותר מוכוון ל-PL באיזור חיפה? מרגיש שיעזור לי להיות בחד״כ כזה מאשר החדר כושר שבו אני נמצא כרגע, כדי להמשיך להתקדם.

תודה רבה

4 חודשים אחרי, התקדמתי דיי יפה עם SS. למי שמעניין, לטריפלים הסקוואט 142.5 (מחר 145), בנץ׳ 100, פרס 74~ ל5 סינגלים ודדליפט 147.5 ל5 (קצת מאחור בגלל בעיות טכניות בהתחלה). משקל גוף איזור 82 ק״ג כרגע.

שאלה אחרת - מישהו מכיר חד״כ יותר מוכוון ל-PL באיזור חיפה? מרגיש שיעזור לי להיות בחד״כ כזה מאשר החדר כושר שבו אני נמצא כרגע, כדי להמשיך להתקדם.

תודה רבה
נשמע טוב, 74 פרס על 82 מ.ג זה ממש טוב גם למי שמתאמן יותר מכמה חודשים. בדדליפט אתה אמור להיות בכיף כל 160 לחמישייה אם תמשיך עוד קצת.

• פותח/ת השרשור
נשמע טוב, 74 פרס על 82 מ.ג זה ממש טוב גם למי שמתאמן יותר מכמה חודשים. בדדליפט אתה אמור להיות בכיף כל 160 לחמישייה אם תמשיך עוד קצת.
כן, אני עולה שבועי 2.5 קילו בדדליפט, אז זה רק עניין של זמן. לצערי היה לי איזה חודש שהתחלתי למשוך יותר עם הגב במקום להשתמש ברגליים אז זה קצת תקע אותי עד שנקלטה לי הטכניקה. הפרס באמת מפתיע, גם הוא עולה ב1.25ק״ג כל שבוע (מיני-פלטות) עדיין.

כן, אני עולה שבועי 2.5 קילו בדדליפט, אז זה רק עניין של זמן. לצערי היה לי איזה חודש שהתחלתי למשוך יותר עם הגב במקום להשתמש ברגליים אז זה קצת תקע אותי עד שנקלטה לי הטכניקה. הפרס באמת מפתיע, גם הוא עולה ב1.25ק״ג כל שבוע (מיני-פלטות) עדיין.
הss לא אידיאלית לדדליפט, מעט מדי נפח. הסיבה שבכל זאת מסיימים אותה עם דדליפט יחסית סבבה זה הסקוואט שמתחזק.
ברגע שתעבור לתכנית אחרת עם יותר תדירות ויותר חזרות לדדליפט אתה תראה עוד קפיצה שם.

• פותח/ת השרשור
הss לא אידיאלית לדדליפט, מעט מדי נפח. הסיבה שבכל זאת מסיימים אותה עם דדליפט יחסית סבבה זה הסקוואט שמתחזק.
ברגע שתעבור לתכנית אחרת עם יותר תדירות ויותר חזרות לדדליפט אתה תראה עוד קפיצה שם.
בנתיים נראה שמספיק לי הנפח. פעם בשבוע 5 חזרות קשות (שיא חדש) ואני עולה 2.5 בכל שבוע עדיין. דווקא מרגיש לי הפוך, שהדדליפט הוא זה שעוזר לסקוואט ולא ההפך. היו לי בעיות בסקוואט כשהדדליפט היה מאחור. אולי זה בראש שלי

Back
למעלה תחתית