חשד לפריצת דיסק

Hector

משתמש קבוע
1,053
629
נק' מוניטין:
739
1,053
629
כבר כ10 שנים שאני עושה סקואטים.
התחלתי מlow bar בתיכון ועברתי לhigh bar בשנים האחרונות גם בגלל ניסיון בהרמת משקולות וגם מטעמי נוחות.
לאחר ייעוץ של ספורטאי פאוורליפטינג חזרתי ללואו בר והייתה התעקשות לעשות אותו בנעלי romaleos 4 שבהן עשיתי בדרך כלל high bar.

משקלי עבודה בדרך כלל ב high bar 130-140
ודדליפט קונבציונלי בסביבות ה200 ללא התעקות גב כלל, החלק החלש יותר לרוב הרגליים

הפציעה:
עשיתי 5 על 5 עם 110 קילו low bar בנעלי ההרמת משקולות עם ה4סמ עקב. (בדיעבד, מניח שלא חכם היה להקשיב לעצה)
סט חמישי, המשקל קל מאוד ומתעופף. אני יורד חזרה שניה ומרגיש כאב חד בשמאל מרכז בגב תחתון באזור ה l5/s1
כאב שלא חשתי עד אותו יום מעולם למרות שהיו המון מתיחות שריר או אפילו רצועה כנראה.

לאחר מכן דגדוג עצבי מוזר כזה בכפות רגליים מתמשך כבר כשבועיים, כאב באזור שהולך קצת שמאלה, בימים מסויימים ימינה והמון stiffness בגב תחתון - אמצעי.

חשד - פריצת דיסק
חשד אלטרנטיבי שהועלה על ידי מעסה ספורט - קרע חלקי של רצועה שדלקתיות ליד עצב יכלה לגרום לסיפטומים

מחכה לאורתופד, מקווה יתנו MRI או לפחות CT. רופאת משפחה נתנה רנטגן שלא בטוח שיש בכלל טעם לעשות.

מעניין מה המשמעות של הפציעה, בין אם זאת או זאת או משהו אחר לחלוטין ומה ההשפעות על העתיד הקרוב והרחוק.

כרגע עושה רק בייספס בישיבה והליכות של 15 דק והמצב מדכא מאוד.

מה חושבים לעשות מעבר לתהליך הקלאסי של הקופת חולים? איך אני יכול לחסוך לעצמי זמן וסבל מיותרים? משהו פרטי? פיזיו של הקופה או פרטית?
דעות על stuart mcgill?

תודה רבה מראש

המצב שלך מחייב ברור על ידי בדיקות הדמיה. ביצוע PT או עיסוים מהווה בזבוז זמן וכסף כרגע.
אתה תמיד יכול ללכת לאורטופד במסגרת פרטית ואז התורים מהירים.

רפואה שלימה.
אני לא חושב שהטכניקה, הנעליים, סוג התרגיל הם האשמים כאן, גם אנשים עם טכניקה מושלמת נפצעים, ואנשים עם טכניקה על הפנים לא.
לכאורה פציעות מתרחשות לאורך זמן, ואין לנו מושג מה הגורם, ההשערה היא שזה שילוב של גורמים רבים, אפילו ניהול עומסים לא הוכח כגורם.
יש השערות שלתזונה, נוזלים ושינה יש השפעה גדולה על פציעות, אולי הם היו פחות מאופטימלים והיו שותפים בפציעה שלך, עכשיו זה זמן טוב לשים דגש עליהם ולשפר את זה ככל האפשר.
שמעתי הרבה מקצוענים מדברים על פציעות כאלו, הם הציעו להמשיך להתאמן מה שאפשר, זאת אומרת שאם אתה מצליח לזוז, תזוז. אם אתה יכול לבצע סקוואט באוויר בלי משקל, תעשה את זה, אם אתה יכול מוט ריק, עוד יותר טוב. אתה רוצה לבצע את התנועה שגרם לפציעה מבלי כאב ולהזרים דם לאזור ולחזק את האזור.
יכול להיות שאתה יכול לעשות תרגילים דומים עם משקל כבד, אולי אין כאב בחתירה וזה יחזק את כל מה שמסביב לפציעה ויעזור.
המפתח זה תדירות גבוה (כל יום), נפח סטים גבוה (לפחות 5 ביום), נפח חזרות גבוה (מעל 10), ומשקל מאוד נמוך, שתרגיש שהשרירים עובדים, אבל רחוק מכשל ומאמץ אמיתי.

פיזיותרפיסט פרטי שיש לך המלצות עליו שהתנסה בפציעות ספורט זה הדבר הכי מומלץ לדעתי. עיסוי עדין אצל מעסה מאוד מנוסה יכול לעזור להזרים דם ולהקל על הכאב. והרבה סבלנות, אתה יכול לחזור ל100% שלך בסוף, זה די בוודאות מה שיקרה, אבל זה ייקח זמן, זה תהליך החלמה.

תרגיש טוב

אני יכול להמליץ בחום על אתלטיקליניק בנתניה (וספציפית על מיכאל פצ׳יניוק הבעלים). אני מטופל אצלם עם פריצת דיסק שהתחילה לפני 3 חודשים וההתקדמות שלי מעולה. אציין גם שהייתי מטופל אצל מיכאל גם בפציעות אחרות ומינוריות יותר בעבר והניסיון שלי איתו תמיד היה טוב.
אני יכול לסכם בכמה דברים את שני הסנט שלי מהתמודדות עם הפריצת דיסק:
1. פיזיו טוב זה ההשקעה הכי טובה שאתה יכול לתת לעצמך כדי לעזור להחלים בצורה מיטבית.
2. כל צורת אימון שלא מגרה את הפציעה ולא מלווה בכאב היא חשובה, ולעיתים עם מעט נואנס גם תנועות שמלוות בכאב קל. בפרט חשוב לזוז כמה שאפשר, אם זה לעמוד במקום לשבת כשאפשר בעבודה וכו׳, ללכת כמה שמצליחים וכו׳.
3. ct/mri זה אחלה בשביל דיאגנוזה אבל קח בחשבון שבסופו של דבר אם זה נראה כמו שוקולד, מריח כמו שוקולד, ובטעם של שוקולד - זה כנראה שוקולד. לא הייתי מחכה לדיאגנוזה בשביל להתחיל טיפול.
4. תדאג לישון ולאכול טוב ככל שאתה יכול בזמן הזה - זה שמדובר בתקופה פחות אינטנסיבית באימונים לא אומר שאפשר להזניח את ההיבט הזה של התאוששות, ואם כבר ההיפך הוא הנכון.
5. זמן ההחלמה תלוי באופי הפציעה המדוייק וגם משתנה בין אנשים, יכול להיות שיקח לך חודש להחלים לחלוטין ויכול להיות שגם יקח שנתיים. בכל אופן תתחיל תהליך ותסמוך על התהליך שיביא אותך לאן שאתה צריך.

רקע על הפציעה שלי:
נולד לי תינוק, לא התאמנתי כמעט בכלל במשך חודש על פלג גוף תחתון בעקבות העומס ובישיבה על האסלה עשיתי תנועה רנדומלית ברגל שהדליקה את הפריצת דיסק. עשיתי ct וmri שהראו שיש לי פריצה בl5/s1 שיצאה ויושבת על עצב s1 הימני. זה גרם לי לאבד בערך 80-90% מהכח שלי ברגל ימין וטווח התנועה של כל השרירים ברגל ימין מאד מוגבל ואני מרגיש מתיחה עצבית.
בתחילת תהליך הפיזיו שלי כדי לעשות calf raise על רגל ימין השתמשתי בעזרה של 50 קילו (כלומר יכולתי לעשות את התרגיל עם משקל גוף מינוס 50 קילו). היום אני כבר במינוס 9 קילו.
בהאמסטרינג זה הוריד אותי למצב שעשיתי כפיפת ברכיים עם 5 קילו ברגל ימין והיום אני כבר ב17.5. (אם כי לא בטוח כמה שוקל ה״0״ של המכשיר). לפני הפציעה הייתי עושה את התרגיל עם 25~ קילו.

ב3 החודשים מאז שזה קרה האימונים שלי מאד מרוכזים בתהליך ההחלמה שלי עם עבודה מינימלית על פלג הגוף העליון כדי לשמר כח ומסה.
מוזמן כמובן להתייעץ יותר אם זה יעזור לך.

למיקום ספציפי בו ניתן הטיפול אין באמת חשיבות, רק למטפל עצמו - ובכל מקרה, אין טעם ללכת ל- PT לפני שיש המלצה לזה מרופא לאחר בדיקות ההדמיה.

למיקום ספציפי בו ניתן הטיפול אין באמת חשיבות, רק למטפל עצמו - ובכל מקרה, אין טעם ללכת ל- PT לפני שיש המלצה לזה מרופא לאחר בדיקות ההדמיה.
לפי מה אתה קובע את הטענה הזאת? פיזיו טוב ידע לתת לך התחלה של טיפול גם לפני ct/mri לפי אבחון של הכאבים וההגבלות התנועתיות שלך. כמובן שדיוק של הבעיה יכול לעזור אבל הקווים המנחים הכלליים שיכולים לאפשר לבן אדם להתחיל לטפל בעצמו יכולים לעזור מאד, ואין שום סיבה לחכות לתוצאת הבדיקות שעלולות לקחת זמן רב מאד, במיוחד אם הוא עושה את זה בקופה ולא באופן פרטי.
לגבי חשיבות המקום - אחזור לדוגמא של אתלטיקליניק - זה מקום שהוקם על ידי מיכאל פצ׳יניוק שהוא פיזיו מעולה ומעסיק אנשים שלומדים ממנו כיצד להיות מטפלים טובים כמוהו, אז איך אפשר לטעון שאין לזה חשיבות?

כי במקום שציינת יש מספר מטפלים, חלק טובים יותר וחלק פחות.
ו- PT לא יודע לפענח הדמיות, צריך רופא לזה.

כי במקום שציינת יש מספר מטפלים, חלק טובים יותר וחלק פחות.
ו- PT לא יודע לפענח הדמיות, צריך רופא לזה.
בכל מקום יהיו מי שטוב יותר וטוב פחות. אני טוען שבממוצע הם טובים יותר מהממוצע של מקומות אחרים בזכות ניהול אינטליגנטי והנחית דרך של פיזיו טוב (מיכאל).
בשום שלב לא טענתי שפיזיו יפענח הדמיות, אם כי אציין שמיכאל ראה את הmri שלי אחרי שאחד מומחי עמוד השדרה הידועים ביותר בארץ (ד״ר אסף ברבלק) ישר טען שאני חייב ניתוח דחוף, מיכאל אמר שהוא לא מסכים עם האבחון ואחרי עוד 3 חוו״ד של מומחים נוספים שראו את הmri הם הסכימו שהטיפול הטוב ביותר עבורי הוא פיזיו ולא לעלות על שולחן ניתוח.
לפעמים ניסיון בשטח שווה משהו גם אם הוא לא אבחון פורמלי, אבל זאת כמובן אנקדוטה ורופא צריך להיות זה שמפענח את ההדמיה

אני כמעט שנתיים אחרי ניתוח גב ,l4-l5, הגיע למצב של זריקות אפידורל,כאבים קשים מאד.
ממליץ באמת למצות את כל הכלים שהפיזו׳ יכולים להביא, לא ללכת ישר לניתוח.
לא לחכות לתוצאות דימות, להתחיל לעבוד.
להתייעץ עם כמה רופאים וכמה פיזוטרפיסטים.
אני נעזרתי גם בספורטספיסט שעשה לי פלאים.
ברוך השם אני תקין היום, עליתי על ווסט ונשק לפני כמה חודשים ועשיתי הכל כרגיל.
אצלי המנתח היה דר אלון פרידלנדר, גם אחד התותחים בארץ, סירב לנתח כמה אנשים ששלחתי אליו מכיוון שהוא ידע שפיזו׳ יקל עליהם.

Back
למעלה תחתית